مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه در اجرای پروژههای نفتی معطل شرکتهای خارجی نمیمانیم، گفت: در دولت قبل و با کاهش تولید به دلیل تحریمها، حدود یک میلیون بشکه از ظرفیت تولید نفت کشور از دست رفته بود که در دولت سیزدهم و با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون دلاری این ظرفیت احیا شد.
کارشناس انرژی با بیان اینکه آوردههای سیاسی-امنیتی تجارت گاز نسبت به نفت بیشتر است، گفت: بازار گاز با توجه به ساختاری که دارد، به کشورهای دارنده منابع گازی از جمله ایران امکان افزایش قدرت سیاسی و بیاثر کردن تحریمها را میدهد.
رایزن اقتصادی سفارت ایران در ازبکستان، گفت: کالاهای ایرانی ما در حوزه پتروشیمی مزیت دارد وخوشبختانه یکی از اقلام عمده صادراتی به بازار ازبکستان همین محصولات پتروشیمی هستند.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران گفت: یکی از راهبردهای اصلی دولت سیزدهم خنثیسازی تحریمهاست که بخش عمدهای از بار اجرایی این موضوع بر عهده صنعت نفت است.
یک کارشناس ارشد حوزه انرژی گفت: اگر روسیه اروپا را تحریم کند و مسیر انرژی خود را ببندد به ضرر خودش هم خواهد شد، اما اگر این اتفاق هم نیفتد اروپا به دنبال جایگزین است که در این میان فرصت بزرگی برای ایران وجود دارد.
افزایش صادرات نفت کشور به بیش از یک میلیون بشکه در روز در دولت سیزدهم، موجب شد که روند صعودی تورم ماهانه در سال 1400 نزولی شود و تورم نقطه به نقطه در پایان سال 1400 حدود 24 درصد نسبت به روند قبلی کاهش یابد.
تانکرهای نفتی کشورهای ایران، روسیه و ونزوئلا هر روزه در حال بارگیری نفت خام بیشتری برای مقاصد صادراتی خود هستند که این امر نشان دهنده بی تأثیر بودن تحریمهای نفتی این کشورهاست.
وزیر نفت گفت: صادرات نفت ایران در سختترین تحریمها افزایش یافته است؛ بدون آنکه مذاکرات وین تأثیری بر آن داشته باشد یا اینکه ما منتظر نتیجه مذاکرات باشیم.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: تنها منبع گازی قابل اعتماد غیر از روسیه؛ ایران است که بکر هم است، یعنی درست که از تولیدکنندگان بزرگ گاز دنیا هستیم اما از صادرکنندگان نیستیم، یعنی نتبالانس ما منفی است.
کارشناس حوزه انرژی گفت: در صورت اجرایی شدن برجام کشورهای اروپایی نیز که قبلا مشتری ما بودند، دوباره خرید میکنند و این به نفع ایران خواهد بود، تا بازارهای متنوع شوند و به آسیای جنوب شرقی محدود نشویم.
رئیس هیئتمدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران گفت: در حال حاضر فقط 50 درصد از ظرفیت تولید سازندگان داخلی فعال است و مابقی ظرفیت به دلیل نبود تقاضا بلااستفاده باقی مانده و یک درصد از تولیدات سازندگان، صادر میشود.
آمارهای اوپک نشان میدهد تولید نفت ایران در نخستین ماه از سال ۲۰۲۲ میلادی با وجود ادامه تحریمهای اقتصادی، با افزایشی ۲۱ هزار بشکهای به بالای ۲.۵ میلیون بشکه در روز رسیده که بالاترین میزان تولید در سه سال گذشته است.
مدیر کل پیشین امور اوپک و ارتباط با مجامع انرژی وزارت نفت گفت: اینکه تحریمها ظلم آشکار است و ما را از حقی که داریم محروم میکند شکی نیست، اما کشورهای کوچک هم از اوضاع ما سوءاستفاده کردند و در مقابل نفت، چای یا کالا دادند.
صادرات نفتی در نیمه نخست سال ۱۳۹۹ معادل ۸ میلیارد و ۵۵۸ میلیون دلار بوده و در نیمه نخست ۱۴۰۰ این عدد ۱۸ میلیارد و ۶۷۷ میلیون دلار شده و صادرات غیرنفتی نیز از ۱۱ میلیارد و ۵۷۲ میلیون دلار به ۱۷ میلیارد و ۴۳۱ میلیون دلار رسیده است.